2020-01-30 16:19:57

Dar Kući sv. Josipa

Ove godine zbog odrade nastave nismo organizirali naš tradicionalni Božićni sajam, ali nismo htjeli odustati od naše humanitarne akcije pa smo po razredima skupljali novčane priloge za Kuću svetog Josipa. Također, svatko od vas imao je priliku u kutije pored školskih jaslica staviti neki dar za štićenike Kuće. Hvala vam što ste se odazvali pozivu na tu humanitarnu akciju.

 

Zamolili smo i tvornicu Kraš da se pridruži našoj akciji i oni su se lijepo odazvali poslavši nam veliki broj krpenih plišanaca iz životinjskog carstva, kao i igraće karte i memo igrice s likovima životinja. U četvrtak, 16. siječnja, učenici 2. b razreda farmaceutskih tehničara odnijeli su 14 velikih vreća punih darova Kući sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu i razveselili drage domaćine. A i mi smo bili sretni što smo ih upoznali.
Oni su djeca i mladi koji zbog različitih životnih situacija nisu mogli odrastati u svojoj biološkoj obitelji. Tu ih odgajaju sestre karmelićanke poput majki na temeljima kršćanskih vrednota. Poigrali smo se s djecom stolni nogomet, uz sok i kolače poslušali njihove životne priče i planove. Rado su nas pitali o našoj školi i mi smo im pričali. Tko zna, možda netko od njih upiše i našu školu, bilo bi nam drago. Osjetili smo da u Kući vlada ljubav, zaštita i sigurnost, to je po riječima mnogih konačno mjesto gdje su doživjeli prihvaćenost, ponadali se boljoj budućnosti i našli smisao. Sestri Katarini predali smo i 1865 kuna vaših priloga za kupnju edukacijskih materijala.

Bog ljubi vesela darivatelja! 2 Kor 9,7

Maša Mayr Radonić, prof.


Zdravstveno učilište Zagreb