2020-12-29 20:30:46

Poruka ravnatelja

Dragi djelatnici, učenici, roditelji, odgajatelji,

teško je reći nešto pametno u ovim danima, ali želim još jednom s vama podijeliti informacije koje imam kao i neka svoja razmišljanja.

Prvo bih se želio obratiti učenicima/roditeljima koji su ostali bez krova nad glavom. S nekima smo danas bili u kontaktu, a možda ima i onih za koje ne znamo da su u velikoj potrebi. Slobodno se javite vašim razrednicima ako imate bilo kakvu potrebu – postoji i mogućnost smještaja i cijele obitelji u npr. nekom od učeničkih domova u Gradu Zagrebu (Gradski ured za obrazovanje je isto dogovarao danas s Udrugom ravnatelja učeničkih domova). Možda imate smještaj, ali nemate neke druge stvari koje su Vam potrebne – javite nam, a mi ćemo pokušati odraditi sve potrebno. Ako ćete trebati, naša psihologinja je dostupna za psihološku pomoć/potporu. Možete joj se obratiti na njezin e-mail: zlatica.kozjak-mikic@skole.hr

Zgrada Učilišta je također oštećena u današnjem potresu, ali ni blizu u tolikoj mjeri kao što je to bilo u proljeće. Vjerujem da ćemo biti spremni za redovnu nastavu od 18. siječnja 2021. - u komunikaciji s Gradom zatražio sam dolazak statičara da se naš objekt i stručno pregleda. Javit ću na vrijeme kako će izgledati početak drugog polugodišta.

Gledajući informativne emisije i prateći društvene mreže zapažam dvije stvari. S jedne strane strahote koje se mogu usporediti s ratnim stradanjima koja smo prošli 90-ih godina, a s druge strane vidim gomilu ljudi koji nesebično ulažu svoju energiju, vrijeme i novac kako bi olakšali nepoznatom čovjeku ovu tešku situaciju. Kada se pitamo o smislu odnosno besmislu svega ovoga što nam se ove godine događa možda na kraju otkrijemo nešto čega prije nismo bili svjesni – velikog, plemenitog srca koje kuca u našim njedrima za brata čovjeka. Siguran sam da ćemo proći ovaj test humanosti i iz svega izaći kao bolji ljudi. To saznanje, da postoje dobri ljudi, je danas vjerojatno i više od  materijalnih stvari potrebno onima koji su preko noći ostali bez svega.

I na kraju, ako želite, slobodno se možete i meni direktno obratiti oko bilo čega na mail: hrvoje.odak@skole.hr

Srdačan pozdrav,

Hrvoje Odak, ravnatelj Zdravstvenog učilišta


Zdravstveno učilište Zagreb